my followers :

Hello ! welcome here dear . simple blog . Don't forget to FOLLOW me yea ! i'll follow u back ! thank you .

Hari Malang clss-3B

Macam bongok tajuk aku kali nie .
Kenapa cikgu sekola aku , orang Melayu kita sndri berlagak macam bagus ? Sedangkan ckgu bangsa cina tak lah melebih2 . Nie dye lak yang mlebih2 .

Peristiwa sh*t gila dlm sejarah'11 :-

1.Guru disiplin mengamuk clss 3B .
  -waktu tu sepatutnya kelas aku belajar subjek sains . Tetapi , cikgu sakit . Dye pesan kat kitorang yang dia kena keracunan apetah . Teros pergi hospital (rsenye lah) . So , dengan guru gantinya tak de . Kitorang pon apalagi . enjoi larh ,. tapi-tapi kan kan ! aku tak seenjoy yang lain oke ? aku cuma ddk kat tempat aku kejap nak buat design baju kelas .
   Yang paling buat bising :-
   *bdk pompuan S.S ,
   *budak india pompuan dan
   *budak lelaki .

  *Yang pompuan S.S tu , keluar kelas nak g tanya budak laki nak tak ? buat baju kelas . (tak tahu la if ianya hanya alasn) .
  *Yang bdk india pompuan bising-bising dengan bahasa dia (paham-paham la ye) . Kitorang dah cakap , jgn bising .. nnti ktua darjah mengamuk . Tapi , diorang buat bodo je ?!
  *Yang bdk laki pulak merayau-rayau kat luar kelas . dduk kat koridor .

 -Lepastu , aku dah siap buat design tu berjalan la kejap pergi tempat Pisyah . Nak tunjuk design tu .
                                                      TIBA-TIBA !
   Ada salah sorang pelajar kelas aku , menjerit "Cikgu K datang !" . Apalagi ? lari lintang pukang la kitorang termasuklah aku . Lepas smua orang senyap , yang pompuan S.S tu menjerit "Aprilfull" . kitorang pon bls la balik "Boo" dengan gelakkan ramai-ramai .

 -Last skali , memang betul-betul cikgu K masuk ! terkejut kitorg . Smua pelajar kelas aku senyap .. Cikgu terus MENGASAh rotan beliau . Aku , and yang lain dah cuak gila ! Terus cikgu panggil ketua darjah . Ketua darjah tak tau nak cakap apa . Dia pon dah cuak . Tapi , terpaksa lah jgak paggil pelajar yang bising tu .

OrangPertama : Katatarran . Dia kna rotan kat bontot . 3kali . menangis kot .
Dan seterusnya : smua plajar llaki . smua kne *cme segelitir je tak kena . Nasib lah pompuan tak kena .
Lelaki Sejati lah katakan ~ (:

 -Lepastu , Ckgu K mememperlekehkan pekerjaan ibubapa pelajar . tak ke namanya sh*t gila ?

2.Kawan kena maki dengan cikgu *lain
 -Ada 2orang pelajar form.2 dtg . Dia panggil kwn aku sbb ckgu tu nak jmpa kat bilik guru . Yang si kwn aku tu dah cuak . Bila dah 15minit berlalu , dia balik kelas . Mata dia merah(lpas nangis) . Rupa-rupanya dia kena maki dengan cikgu . Hanya disebabkan tak mahu beli baju t-shirt rekriasi . Boleh ke cikgu tu nak paksa-paksa ? haiih -,-

KENAPA TIADA PELUANG TERHADAP PELAJAR UNTUK MENYUARAKAN PENDAPAT KITA? sekian :)

Ini je lah yang boleh aku tuliskan pada hari ini ! bbye :)

4 00 telah KOMEN:

diyanah dzai said...

zaman sekolah paling best ! =)

btw, follow me back pls ;)

iEra naDira said...

cikgu sekolah saya sorg pun takde macam tu. haha alhamdulillah :D

Maybe lain sekolah lain ragamnya. ;)

sha said...

lah, peliknya cikgu tu.. mujur dan syukur la masa belajar dulu, tak de cikgu mcm tu.. ada yg gatai tu, biasa la..

Adah Teg0shi said...

biase la tu . cikgu ..

Post a Comment